Licht-koepels.be
Wonen

De verschillende soorten lichtkoepels om uit te kiezen

Wil jij een lichtkoepel aanbrengen in je kantoorpand? Dat is een goed idee. Lichtkoepels hebben vele voordelen. Er zijn echter ook heel veel soorten van. Welke soort je moet hebben is lastig uit te zoeken. Bekijk daarom eens het aanbod op Licht-koepels.be want daar vind je alle soorten en maten inclusief details en uitleg.

Waarom op kantoor?

Een kantoorruimte is een plek waar mensen erg veel tijd doorbrengen. Voor het efficiënt werken is het heel belangrijk dat mensen zich zo goed mogelijk op hun gemak voelen en dat alle omstandigheden geoptimaliseerd zijn. Werknemers die gelukkig zijn werken harder en langer door. Daarvoor is licht heel belangrijk. Heb je niet genoeg ramen in je kantoorruimte maar wel een dak? Dan kun je lichtkoepels aanbrengen. Daarmee haal je meer zonlicht naar binnen en dat zonder de energierekening te verhogen!

Licht-koepels.be

Maten

Lichtkoepels zijn er in allerlei maten. Bepaal de beschikbare ruimte en pas daar de lichtkoepel op aan. Je dak moet het natuurlijk wel kunnen hebben. Daarnaast is het belangrijk wat de functie van de lichtkoepel is. Natuurlijk gaat het allereerst om meer licht in de ruimte maar wil je er bijvoorbeeld een tweede brand route van maken? Dan moet de koepel groot genoeg zijn om doorheen te kruipen. Daarvoor zijn er bovendien speciale koepels die gemakkelijk te openen zijn zodat mensen in paniek situaties toch de koepel los krijgen en er zo snel mogelijk doorheen kunnen verplaatsen.

Licht-koepels.be

Vormen van lichtkoepels

Vierkant, rond, rechthoekig en zelfs piramidevormig: er zijn eindeloos veel lichtkoepel vormen om uit te kiezen. De ene vorm is de andere niet maar het is goed om te realiseren dat het met name gaat om het uiterlijk als je de vorm bepaalt.